Segítség

Regisztráció

Ahhoz, hogy a gazdabolt.tv-t böngéssze, ahhoz nem szükséges regisztrálnia, de ahhoz, hogy videót töltsön fel, videót értékeljen, videót véleményezzen, saját adatait megjelenítse, ahhoz regisztrálnia kell.

Ha még nem regisztrált, akkor kattintson a vízszintes menü jobb oldalán lévő regisztráció linkre, és töltse ki a felugró form megfelelő mezőit! Fontos, hogy az Általános Szerződési Feltételeket is elfogadja. A regisztráció után egy E-mailt kap, amelyben lévő linkre kattintva erősítheti meg  a regisztrációját. Ha ezt nem teszi, akkor rendszerünkbe 1 hét után nem tudsz belépni  addíg, amíg a regisztrációt meg nem erősítte.

Felhasználói adatok megadása és módosítása

Amennyiben be van lépve, és az egeret a nevére húzza, majd a megjelenő menüből a "Felhasználó adatok" menüpontra kattint,  úgy betöltődik az adatait tartalmazó oldal. Ezen az oldalon adhatja meg, illeltve módosíthatja a  felhasználói adatait, töltheti fel és cserélheti le az avatar képét.

Belépés

Ha már regisztrált, akkor a vizszintes menü sor jobb oldalán lévő belépés linkre kattintva tud belépni. Ha elfelejtette a jelszavát, akkor belépés form elfelelejtett jelszó linkjére kattintva kérhet új jelszót. 

Videó feltöltése

A belépés után a "Videó feltöltése" gombra kattintva tölthet fel új videót. Az oldalon a "Videó kiválasztása" gombra kattintás után keresheti meg, és válaszhatja ki a számítógépén azt a videót, amelyet fel szeretne tölteni. A gazdabolt.tv-re mpg, mpeg, avi, flv, f4v, mp4, mov, wmv. 3gp típusú file-ok tölthetők fel, és jeleníthetők meg. A feltöltés alatt és annak befejeztével tudja megadni a videó adatait (cím, katagória, címkék, leírás). A címkéket vesszővel válassza el egymástól! Ha azt akarja, hogy a videót csak Ön nézhesse meg, akkor tegyen egy pipát a "Videó elrejtése" box-ba. A "Mentés" gombra kattintva a videó és a hozzátartozó adatok mentésre kerülnek, és a feldogozás után megtekinthetők. A videó feltöltése a feltöltés folyamatjelző sarkán lévő x-el megszakítható. A maximális file mérete 50 Mbyte.

Videó adatainak módosítása

Amennyiben be van jelentkezve, és valamely saját videója oldalán áll,  úgy a címkék alatt lévő "Videó adatainak szerkesztése" linkre kattintva szerkesztheti a videó adatait. Változtathat a videó hozzáférhetőségén, címkéin,  leírásán, és új nézőképet állíthat be. A változtatásokat a "Mentés" gombra kattintva mentheti el.

Videó értékelése

Amennyiben valamely videó oldalán áll, úgy értékelheti a videót. A "tetszett" vagy a "nem tetszett" linkre kattintva fejezheti ki a véleményét.

Videó véleményezése

Amennyiben be van jelentkezve, és valamely videó oldalán áll, úgy véleményt írhat a látottakról illetve reagálhat mások véleményére.